Ulei de cocos


Ulei de cocos, produs ecologic pur certificat, origine Sri Lanka; descoperă uleiul din nuci de cocos marca Republica BIO, cu un gust inconfundabil. Uleiul de cocos este considerat, pe buna dreptate, un superaliment. Exista peste 1500 de studii publicate pana in acest moment care dovedesc beneficiile ale.

In trecut, s-a considerat ca acesta nu ar fi sanatos deoarece contine grasimi saturate in proportie foarte ridicata: aproape 90% dintre acizii grasi continuti sunt saturati. S-a dovedit apoi ulterior de catre foarte multe studii ca acestia nu sunt nocivi, ci dimpotriva, ne ajuta sa slabim si ne protejeaza sanatatea.

Aceasta deoarece acizii grasi din compozitia sa sunt trigliceride cu lant mediu, usor digerabili, care ajung direct la ficat unde sunt folositi ca sursa de energie sau transformati in ketone – substante care pot fi utile in cazul unor afectiuni precum epilepsia sau boala Alzheimer.

Ulei de cocos: de ce sa cumperi acest produs de la Republica BIO?

Sunt mai multe elemente importante pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand cumperi acest ulei, deoarece, daca vrei sa te bucuri cu adevarat de efectele sale extraordinare, trebuie sa stii ca exista diferente majore intre diversele produse existente in comert:

  • este extravirgin

Acest termen nu e o simpla gaselnita de marketing pentru ca e o mare diferenta intre „100% natural”, „pur” sau orice alt termen asemanator si extravirgin. Diferenta consta in sursa uleiului (pulpa proaspata de cocos, fulgi uscati), metoda de extractie, de filtrare. Cel mai putin procesat astfel incat sa-si pastreze intacte toate calitatile este uleiul extravirgin.

  • este extras la rece

Acest lucru constituie principala diferenta intre uleiul de cocos conventional si cel extravirgin. Primul este extras din nucile de cocos uscate si poate implica procesare termica, pe cand cel de-al doilea se extrage la rece din pulpa proaspata, astfel incat acesta isi mentine intacte proprietatile.

  • este ambalat in recipient de sticla

Modul de ambalare este mai importanta decat am crede pentru ca plasticul altereaza nu doar gustul, ci si calitatea produsului. Procentul de antioxidanti din ulei scade semnificativ, iar uleiul rancezeste mai repede. In plus, plasticul poate elibera diverse chimicale nocive din compozitia sa in uleiul din recipient. Ambalajul de plastic e adesea un indicator al unui produs de calitate scazuta, produs industrial.

  • Are aroma si gust de cocos

Desi unele persoane prefera un ulei inodor, daca uleiul de cocos nu mai nici gust, nici miros, inseamna ca este rafinat, adica a fost procesat, ceea ce duce la distrugerea multor antioxidanti. In plus, procesul de rafinare si dezodorizare duce deseori la aparitia periculoaselor grasimi de tip trans-.

  • este ecologic

Faptul ca e certificat ecologic inseamna ca este controlat si testat cu atentie de la recoltare pe tot parcursul procesului de productie, transport si comercializare, astfel incat poti avea garantia faptului ca intr-adevar ai platit pentru un produs care iti livreaza toate beneficiile confirmate de sutele de studii efectuate pe acest tip de ulei.

Ulei de cocos - beneficii:

Iata doar cateva date despre compozitia acestui tip de ulei care explica de ce este un aliment atat de sanatos:

  • este o sursa de grasimi sanatoase saturate;
  • contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale, fiind recomandat si in diete;
  • contine polifenoli si antioxidanti naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier si Calciu;
  • intareste sistemul imunitar ;
  • este usor de digerat;
  • are in compozitie acid lauric, un acid gras care este puternic antibacterian, antifungic si antimicrobian si care se regaseste si in laptele matern.

Iata si cateva dintre extrem de numeroasele sale beneficii pentru sanatatea organismului:

  • este un inlocuitor ideal al uleiurilor procesate, inclusiv pentru prepararea termica a alimentelor, deoarece are un punct de fum ridicat (180 grade Celsius), ceea ce il face potrivit si pentru prajire;
  • ajuta la asimilarea vitaminelor, mineralelor si aminoacizilor;
  • accelereaza arderea grasimilor ;
  • este un ajutor de nadejde in boala Alzheimer contribuind la productia de ketone despre care am vorbit mai sus. Conform unui studiu din 2006, consumul de trigliceride cu lant mediu ca cele din acest ulei duce la imbunatatirea rapida a functiei cognitive la pacientii cu forme usoare de Alzheimer;
  • asigura protectia sistemului cardiovascular;
  • combate inflamatiile din corp;
  • ajuta la reducerea grasimii din zona abdominala;
  • are efect antiaging si mai ales antirid;
  • previne osteoporoza , ajutand la asimilarea calciului si magneziului;
  • stimuleaza metabolismul;
  • poate fi folosit in mastile de par pentru refacerea firelor de par casante si lipsite de stralucire si prevenirea caderii parului.

Ulei de nuca de cocos – recomandari de consum:

Uleiul de cocos poate fi administrat extern, ca si crema de corp, masca de par etc. sau poate fi inclus in alimentatia ta zilnica.

Deoarece are un punct de fum sau de ardere ridicat (punctul de la care se degaja substante toxice), acesta poate fi folosit pentru gatit, fiind recomandat inclusiv pentru alimentele preparate termic.

Poate inlocui untul in proportii egale (100 de grame de unt pot fi substituite cu 100 de grame ulei de cocos).

Pe perioada verii sau cand este foarte cald in spatiul unde este depozitat, uleiul de cocos devine lichid dar, bagat putin la frigider, devine mai solid. Daca ramane prea mult la rece, se va intari destul de mult si nu va mai fi suficient de cremos in cazul in care doresti sa-l intinzi pe paine, de exemplu. Acum poti sa procedezi invers, respectiv sa il tii putin la temperatura camerei.

Utilizat extern, este excelent inclusiv pentru bebelusi si poate inlocui cu succes orice crema pentru eritem fesier, calmeaza episoadele de dermatita atopica, precum si usturimea si mancarimea ciupiturilor de insecte.

Ce cantitate sa consumam zilnic?

Se recomanda consumul de 1-2 lingurite pe zi.

Contraindicatii:

Atata timp cat nu este consumat in exces, uleiul de cocos este considerat sigur pentru consum.

Atentie insa, uleiul de cocos ar trebui sa fie consumat doar de copiii cu varsta peste 1 an si dupa consultarea prealabila a medicului pediatru. Desi in general este considerat sigur inclusiv pentru consumul bebelusilor, e mai bine sa ne luam toate masurile de prevedere cand vine vorba de alimentatia celor mici.

Cumpara ulei de cocos de la Republica Bio! Produs pur certificat, origine Sri Lanka. Neiradiat. Preturi incepand de la 29 de RON!

vezi mai mult

Sorry, there are no products in this collection.