Miere cruda ecologica Republica BIO


Mierea cruda este un aliment natural cu un foarte mare numar de beneficii pentru sanatate si cu un gust deosebit de placut pe care toata lumea il cunoaste. Mierea este produsa de albine din nectarul florilor, dupa care este depozitata de acestea in fagurii de miere care apoi sunt inchisi cu capacele de ceara si propolis pentru a proteja mierea de umiditate care poate duce la contaminarea mierii cu bacterii si mucegaiuri.

Din pacate, mierea conventionala din comert este procesata termic pentru a deveni fluida si a putea fi filtrata, eliminandu-se astfel orice impuritati precum bobitele de polen. Prin procesare termica insa, sunt distruse enzimele vii din miere care au un rol foarte important in efectele pentru sanatate furnizate de consumul de miere.

Miere ecologica – de ce nu miere conventionala?

Este extrem de important sa cumperi doar sortimente pe a caror eticheta este trecut termenul de RAW sau cruda pentru a evita asadar produse care au fost pasteurizate/procesate termic. In plus, mierea este si unul dintre cele mai contrafacute alimente, apelandu-se la glucoza, de exemplu, pentru a mari cantitatea de miere inainte de a o ambala in borcane.

In plus, caldura o poate tranforma dintr-un aliment benefic intr-unul nociv pentru sanatate ca urmare a aparitiei unui compus numit HMF (5-hydroxymethylfurfural), ca rezultat al procesului de incalzire, un compus cu efecte negative asupra organismului.

Cum poti evita sa cumperi miere contrafacuta?

Alege miere ecologica sau bio care este atent controlata si testata pe tot parcursul lantului de la producator la distribuitor si vanzator.

Miere cruda – de ce sa cumperi acest produs de la Republica BIO?

Iata de ce sa alegi acest produs marca Republica BIO:

  • e certificat ecologic, ceea ce-ti ofera garantia unui produs pur si curat;
  • este RAW (crud);
  • este produs in Romania;
  • este certificat si testat impotriva continutului de pesticide, antibiotice (30 dintre cele mai cunoscute) si metale grele;
  • este deasemenea testat si certificat impotriva zaharului adaugat si al adaosurilor folosite astazi pentru falsificarea mierii: glucoza, faina de cereale, amidon, gelatina si clei;
  • este nepasteurizat;
  • e un produs romanesc, 100% natural.

Miere raw - beneficii

Aceasta este un indulcitor pur natural. Este compusa in mare parte din glucide, urmate de apa, proteine, vitamina C, vitamine din complexul B, acid folic, minerale, enzime, antioxidanti şi antibiotice naturale. Glucidele din miere sunt de trei tipuri: fructoza, glucoza si zaharoza, in proportii diferite in functie de sortiment.

Pe langa faptul ca e un indulcitor 100% natural, aceasta are numeroase beneficii pentru sanatate, conditia fiind, dupa cum am vazut mai sus de a nu fi folosita pentru indulcirea preparatelor fierbinti pentru ca temperatura mai ridicata ii poate afecta calitatile.

Iata cateva din principalele sale beneficii:

  • stimuleaza sistemul imunitar ;
  • are rol energizant si creste rezistenta fizica;
  • stimuleaza metabolismul ;
  • are efect antioxidant;
  • normalizeaza digestia si elimina balonarea;
  • are un puternic rol antibacterian si antimicrobian;
  • e un antibiotic excelent;
  • amelioreaza tusea ;
  • contribuie la refacerea celulelor pielii;
  • ajuta ficatul sa elimine toxinele.

Miere naturala - sortimente:

In magazinul Republica BIO gasesti sortimente naturale, crude, ecologice, de diverse tipuri, fiecare avand beneficiile sale pentru sanatate:

  • poliflora : una dintre cele mai benefice, pentru ca in ea se combina nectarul din mai multe specii de plante;
  • de tei : are efect calmant;
  • de flori de munte : o mare capacitate antioxidanta ca urmare a diversitatii nectarului continut;
  • de salcam : poate avea efecte benefice asupra sistemului cardiac si psihicului;
  • de mana : are efect antiinflamator asupra tubului digestiv si laxativ;
  • de zmeura : utila in reglarea sistemului endocrin si prevenirea osteoporozei
  • de flori de cires : extrem de aromata si cu rol relaxant;
  • de Manuka : are puternice efecte antibacteriene ce pot distruge un spectru larg de microorganisme bacteriene si fungice.

Miere organica – recomandari de consum si posibile contraindicatii:

Aceasta este unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care ni le ofera natura, dar e important sa fie consumata cu moderatie pentru ca are un continut caloric ridicat.

Cata miere sa consumam?

Copiii cu varsta sub un an nu au voie sa consume deloc acest produs, deoarece exista riscul contaminarii cu bacteria care produce toxina botulinica si la care organismul vulnerabil al bebelusilor nu este imun!

Copiii intre 1 si 3 ani pot cosuma de la 2 lingurite pe zi pana la maxim 4 lingurite.

Copiii peste 6 ani pot consuma cel mult 8 lingurite pe zi.

Adolescentii au voie sa consume maxim 70 g de miere pe zi (aproximativ 15 lingurite), iar adultii maxim 100 g (20 de lingurite), desi nu recomandam totusi consumul cantitatilor maxime admise zilnic.

Contraindicatii:

Mierea bio sau cruda are o serie de contraindicatii, in special in cazul persoanelor care sufera de diabet, hipertiroidie, obezitate, hipercolesterolemie sau sunt alergice la miere. Consumata in exces poate provoca diaree, crampe, poate eroda smaltul dintilor si afecta mucoasa intestinala si gastrica.

In cantitati rezonabile, este in schimb extrem de benefica, dupa cum am vazut mai sus. O poti combina cu scortisoara, ghimbir sau catina pentru un efect antibiotic si antioxidant si mai sporit.

Descopera toate sortimentele de miere cruda de la Republica BIO. Miere Raw certificata ecologic, de provenienta romaneasca!

vezi mai mult

Sorry, there are no products in this collection.